bug#29280: 26.0.90+27.0.50; Invalid function: load

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

bug#29280: 26.0.90+27.0.50; Invalid function: load

Katsumi Yamaoka
Hi,

Is it just me, or Cygwin specific?  Both master and emacs-26
bootstrap failed since last week.

[...]
./temacs --batch  --load loadup bootstrap
Invalid function: load
make[2]: *** [Makefile:738: bootstrap-emacs.exe] Error 255
make[2]: Leaving directory '/Work/emacs/src'
make[1]: *** [Makefile:416: src] Error 2
make[1]: Leaving directory '/Work/emacs'
make: *** [GNUmakefile:79: bootstrap] Error 2

$ ./src/temacs.exe
Invalid function: load

Thanks.

In GNU Emacs 26.0.90 (build 1, i686-pc-cygwin, GTK+ Version 3.18.9)
 of 2017-11-06 built on localhost
Windowing system distributor 'The Cygwin/X Project', version 11.0.11900000



Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

bug#29280: 26.0.90+27.0.50; Invalid function: load

Ken Brown-6
On 11/12/2017 7:13 PM, Katsumi Yamaoka wrote:

> Hi,
>
> Is it just me, or Cygwin specific?  Both master and emacs-26
> bootstrap failed since last week.
>
> [...]
> ./temacs --batch  --load loadup bootstrap
> Invalid function: load
> make[2]: *** [Makefile:738: bootstrap-emacs.exe] Error 255
> make[2]: Leaving directory '/Work/emacs/src'
> make[1]: *** [Makefile:416: src] Error 2
> make[1]: Leaving directory '/Work/emacs'
> make: *** [GNUmakefile:79: bootstrap] Error 2

I'm seeing something similar on 32-bit Cygwin (but not 64-bit).  I won't
have a chance to look into this until tomorrow, but my guess is that the
static heap size needs to be increased again.  Something similar
happened in the native Windows build recently (Bug#29180).

Ken




Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

bug#29280: 26.0.90+27.0.50; Invalid function: load

Eli Zaretskii
In reply to this post by Katsumi Yamaoka
> Date: Mon, 13 Nov 2017 09:13:43 +0900
> From: Katsumi Yamaoka <[hidden email]>
>
> Is it just me, or Cygwin specific?  Both master and emacs-26
> bootstrap failed since last week.
>
> [...]
> ./temacs --batch  --load loadup bootstrap
> Invalid function: load
> make[2]: *** [Makefile:738: bootstrap-emacs.exe] Error 255
> make[2]: Leaving directory '/Work/emacs/src'
> make[1]: *** [Makefile:416: src] Error 2
> make[1]: Leaving directory '/Work/emacs'
> make: *** [GNUmakefile:79: bootstrap] Error 2
>
> $ ./src/temacs.exe
> Invalid function: load

It's likely related to the issues with aligning Lisp objects.  Paul is
working on a patch (and published a preliminary version of it a day
ago).  Please wait for a while.



Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

bug#29280: 26.0.90+27.0.50; Invalid function: load

Paul Eggert
In reply to this post by Katsumi Yamaoka
I installed some alignment-related patches into emacs-26 and just now
merged them into master. Please give them a try.




Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

bug#29280: 26.0.90+27.0.50; Invalid function: load

Katsumi Yamaoka
In reply to this post by Katsumi Yamaoka
On Mon, 13 Nov 2017 10:58:38 -0800, Paul Eggert wrote:
> I installed some alignment-related patches into emacs-26 and just now
> merged them into master. Please give them a try.

Both work fine now.  Thank you.